22 Eylül 2013 Pazar

Hem erkek hem kadınlar için göğüs sıkılığı çok önemli. Kimse sarkık göğüslerim olsun, umrumda değil dememeli. İster görünüş güzelliği için düşünün ister sağlık için her iki kapı içinde yağsız ve sarkık olmayan göğüsler daha iyidir. Yazının devamında erkek ve kadınlar için göğüs sıkılaştırıcı hareketler vereceğiz. Ek olarak kadınlar için göğüs dikleştirmeye yarayan bir kaç ipucu da ekleyelim.


EGZERSİZLER
  • Yarım Şınav Hareketi
Yarım Şınav

8-10 kez yavaş yavaş yapıyoruz. Vücudumuzu kaldırırken nefes verin. 2 set şeklinde yapabilirsiniz.

  • Top Sıkıştırma Hareketi
Top Sıkıştırma

Evinizde bulunan bir plates topunu ya da yastığı alıp hareketi elinizdeki nesneyi sıkıştırıp gevşetecek şekilde yapın. 10-13 kez tekrarladıktan sonra 40 saniye dinlenin ve böyle böyle 3 set yapın.

  • Dips Hareketi

Dips Hareketi

Bir koltuk veya sandalye gibi yüksek bir cisim kullanarak resimde gösterildiği üzre oturup kalkıyoruz. Bacakları kullanmak yasak. Kalkarken nefes verin ve bunu 8-10 kez tekrarlayın. 3 set olarak uygulayabilirsiniz.


---
Bu 3 hareket ile göğüslerinizde çok hızlı bir toparlanma olacaktır. Sıkılaşmayı ve ağrıyı hissedeceksiniz. "No Pain No Gain" derler sporcular. Acı yoksa bir kazanımda yoktur. Çalıştıktan sonraki gün göğüslerinizin ağrısını bir ödül olarak görün. Zaten sonraki günlerde bir daha hiç o ağrı olmayacak.

İPUÇLARI

Kadınlar için bir kaç göğüs dikleştiren tavsiye verelim.

1- Yatma pozisyonunuza dikkat edin. Sürekli yüz üstü yatmak göğüs sarkmasına neden olabilir.
2- E vitaminli masaj yağları ile göğüslerinize haftada 2-3 kez masaj yapın. Masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırıp bölgedeki kaslarınızı uyaracaktır. Bu uyarma size sarkıklığı giderme olarak geri dönecek. E vitamini kullanmamızın nedeni cilt güzelliğini artırmasıdır.
3- Duşta iken taziği yüksek bir duş başlığı ile göğüslerinize titreşimler gönderebilirsiniz. Bu da yine kasları uyarıp toparlanmayı hızlandıracaktır.

Etiketler: , , , , ,